Drifting

Drifting

Motorsport er et veldig bredt uttrykk – det finnes utallige subkulturer og nyanserte typer motorsportkonkurranser der man må vise frem forskjellige ferdigheter for å kapre seieren. Drifting er en populær type motorsport som lenge har blitt undervurdert. Drifting ble sett på som en unødvendig teknikk som ble brukt til å vise seg frem. Når flere mennesker faktisk prøvde ut denne teknikken, forstod man raskt at det ikke var så lett som det så ut. Dermed måtte konkurranser i driting arrangeres for å sjekke hvem som kunne beherske skliteknikken best.

Drifting handler om å skli rundt på banen og klare enhver sving med høyest mulig presisjon. Profesjonelle førere får bilene sine til å miste total kontroll over asfalten før de spinner av gårde på en stor bane. Man regner med at drifting kommer fra Japan – det er lett å se hvorfor japanerne, som bor såpass trangt, ville lære seg å skli rundt, men i kontrollerte former.

Filmen Fast and Furious: Tokyo Drift tok oss med til en subkultur i Japan der drifting vokste frem og ble sett på som den ultimate ferdighetstesten. Nå om dagen arrangeres konkurranser i drifting verden rundt med jevne mellomrom. Har du en kraftig bil med bakhjulstrekk er det ikke farlig å prøve ut drifteteknikken – det ser stilig ut, og kan hjelpe deg i vanskelige situasjoner der du mister styringa.