Fernando Alonso


Fernando Alonso Diaz er en ung spansk Formel 1-fører som har klart å stikke av med gullpokalen i Formel 1 to ganger. Dette var med Renault F1 Team i 2005-2006, og etter dette har ikke Alonso klart å finne tilbake til toppformen. Han har vunnet flere Grand Prix og utviklet seg utrolig som Formel 1-fører, men klarte ikke vinne noen gullpokaler sammenlagt, verken i løpet av sine fire år hos Ferrari eller på den korte tiden hos McLaren.

Alonso kommer fra nordlige Spania, der han drev med motorsport fra tidlig alder. Han begynte med små gokartløp, og gikk deretter videre til å kjøre i Euro Open bak rattet på en Renault. Få år etter var han i Formel 3000, der gode resultater tok ham videre til Formel 1 og all prestisje det innebar. Hans første år gikk ganske dårlig, som det alltid gjør for ferske førere. Når han fikk prøve på nytt bak rattet av en Formel 1 bil bygd av hans gamle venner i Renault, gikk utviklingen veldig raskt, og to år senere kapret han til seg statusen som verdensmester i Formel 1.

Den plutselige oppsvingen fikk alle til å rette øynene mot Fernando Alonso, og diverse lag fra Formel 1 begynte å krangle om å tilby ham en plass. Til slutt endte han opp hos Ferrari, der han tok sølvmedaljen i Formel 1 tre ganger. Uten noen gull for Ferrari gikk Alonso videre til McLaren Honda, som han kjører for i dag.