Ferrari tar sin første seier siden 2013 i Formel 1 Malaysia

Ferrari F1

Det var utrolig varmt i Malaysia før Grand Prix Sepang skulle skytes i gang. Temperaturene gikk opp til over 50 grader på banen, og de ulike lagene måtte justere taktikken for å ikke slite ut dekkene på den varme asfalten. Ferrari har vært i noe dårlig periode det siste året, kanskje grunnet ulykken til legendariske Michael Schumacher? Den tidligere verdensmesteren Sebastian Vettel var derimot uslåelig i Sepang, og klokket inn lagets første seier siden GP Spania i 2013.

Det var taktikken som viste seg å være avgjørende under GP Malaysia. Ferrari valgte å kjøre en tostopp-taktikk, altså byttet de gummien på Vettels bil kun to ganger i løpet av de 56 rundene på banen. Vettel klarte å stikke av fra de to konkurrentene Hamilton og Rosberg, som begge kjører for rivalene Mercedes. Kimi Raikkonen mistet mye tid på slutten av løpet, og kom nesten ett minutt bak lagkameraten som lykkelig sto på podiet og sprayet champagne i det glovarme været.

Ferrari er tilbake – Vettel er i storform og Raikkonen ser frem til løpet i Barcelona. Først skal Formel 1 dog til Shanghai og Bahrain, der tøffe værforhold på nytt kan avgjøre hvem som stikker av med de utrolig viktige poengene.