Formel-1 i Monaco

Monaco en et lite selvstendig fyrstedømme som ligger på den franske rivieraen, omgitt av Frankrike på alle sider som ikke går ut mot kysten. Det er mye som forbindes med dette fyrstedømmet: Fotballklubben AS Monaco, noen av Europas flotteste kasinoer, palmetrær og generelt et liv i sus og dus som en veldig stor del av befolkningen lever. Men det som er mest interessant og som kanskje forbindes først og fremst med Monaco er den kjente Formel-1 banen som ligger der – Circuit of Monte Carlo. Her arrangeres noen av de mest anerkjente løpene som denne idrettsgrenen ser.

Circuit of Monte Carlo

Banen er på 78 løp og hver av dem er på 3,34 kilometer, noe som gir en total kjørelengde på 260,52 kilometer. Siden Circuit of Monte Carlo ble bygget har den gått gjennom flere runder med modifikasjoner som du kan se nærmere på her. Rekordholderen for banen er en kar de fleste nordmenn har et forhold til, nemlig Michael Schumacher. Dessverre er han pensjonert, men tiden etter pensjonen har han blant annet brukt både på hytta på Trysil og på å spille poker. I bakken Meribel i Frankrike ble han som mange sikkert vet ganske hardt skadet i en ulykke for noen år siden, men rapportene sier at han nå visstnok skal være på bedringens vei. Alle i motorsportmiljøet håper selvsagt at alt vil ende bra for denne legenden innen Formel-1.

Simulator-rekord trumfer Schumachers tid

Til tross for at det er Schumacher som innehar rekorden på banen i Monaco har rekorden blitt slått via simulator. Det var Sebastian Bredthauer som sto for denne bragden da han ble invitert til å bli med i en simulatorkonkurranse som var arrangert under et av Monaco sine mange pokerstemner. Formel-1 og poker høres definitivt ut som noe av det som er mest typisk det de fleste forbinder med Monaco, så hvorfor ikke kombinere det?

Uansett, Bredthauer var invitert til stemnet som amatørspiller etter at han hadde kvalifisert seg til EPT med bare 100 FFP på PokerStars. I tillegg til å vinne denne simulatorkonkurransen endte han opp med å vinne over en million kroner i pokerkonkurransen. Det må ha vært litt en opplevelse for en amatør! PokerStars VIP gir ofte medlemmene sine muligheten til å bli med på eventyr som dette, noe som definitivt passer inn i miljøet vi ser i Monaco.

Alle med en viss interesse for motorsport generelt, og Formel-1 spesielt, kjenner både til banen og løpene som foregår i Monaco. Det er tross alt et av de aller mest kjente som finnes i miljøet. Det som er gode nyheter for motorinteresserte nordmenn er at det å komme seg til Monaco er en veldig enkel oppgave. Flyplassen i Nice ligger like ved, og der er det mulig å leie biler til en rimelig penge slik at man kan være sin egen sjef og kjøre til Monaco for å følge løpet. Og både den franske og den italienske rivieraen har jo definitivt nok av andre godbiter å by på også, så det finnes ikke mange argumenter mot å ta turen for å få denne opplevelsen en gang.