MotoGP

Franco Battiani

Grand Prix Motorcycle racing, bedre kjent som MotoGP, er motorsykkelverdenens svar på Formel 1. Her konkurrerer kun de aller beste motorsykkelførerne, og kjører de raskeste, mest moderne motorsyklene i verden. MotoGP kan komme opp i utrolig høy fart, og rekorden ble satt av Andre Iannone og står på 349 km/t som han oppnådde i Italia.

Fjorårets MotoGP ble vunnet av Marc Marquez, en ung spanjol som allerede har stukket av med det meste av medaljer i motorsykkelsporten. Den legendariske italieneren Valentino Rossi kom inn på andreplass sammenlagt under MotoGP 2014, men han kommer til å satse alt for å vinne kronen tilbake i 2015. Hans fantastiske seier i årets første Grand Prix var en god forsmak på hva som venter oss i år. Dessverre er det ingen nordmenn med på MotoGP for øyeblikket, så man må nesten velge seg ut en favoritt basert på andre meritter enn nasjonalitet.

MotoGP er den mest prestisjefulle konkurransen for motorsykler, og det med god grunn. Førerne får millionlønn, og syklene som vinner blir raskt å regne som de mest solgte motorsyklene i verden. Sytten ulike MotoGP-løp skal tilbakelegges i år. Følg med på de kraftige tohjulte hingstene!