Petter Solberg

Petter Solberg

Norske motorsportførere er ikke helt som andre. De er med avslappede, mer folkelige på en måte. Petter Solberg er en legende her i landet. Mannet som har satt Norge på verdenskartet hva det gjelder motorsport. Helt siden han var en liten gutt i Spydeberg sørøst for Oslo ville han ha fartsfylte aktiviteter rundt seg. Med tiden gikk interessen over til biler og villmarka.

Petter visste tidlig hva han ville bli. Han konkurrerte lenge i rally-VM og klarte å kjempe seg til VM-gull i 2003. Totalt har Petter stukket av med tretten seiere i WRC, den siste i sin Subaru Impreza under Wales Rally of Great Britain i 2005. Etter 2005 begynte det å gå dårlig i rally, så Petter Solberg valgte å gå over til rallycross i stedet, der det var litt mer action og færre landeveier.

Nå har han sitt eget rally-lag som han konkurrerer med i rallycross-VM. Det gikk noe dårlig i begynnelsen, men i fjor ble Petter Solberg den første føreren i historien som har vunnet både rally-VM og rallycross-VM. En slik meritt har gitt ham en velfortjent plass i historien og en legendestatus i det norske motorsportmiljøet. Hans morsomme intervju er en hit på nettet, mest på grunn av den meget spesielle engelsken som Petter så vidt behersker.