Rallycross

Petter Solberg

Det er ikke lenge igjen til VM i rallycross settes i gang på nytt. På slutten av april skytes det første løpet i gang, til glede for tusenvis av utålmodige fans. Man må dog ikke blande rally med rallycross. Førstnevnte foregår ute i villmarken, med lange baner som sniker snoker seg igjennom landskapet. Rallycross foregår derimot på en lukket bane, der førerne ofte må gjennom flere runder før vinneren kåres.

Rallycross er Petter Solbergs favorittsport, og den evig positive nordmannen regnes allerede som en legende innen sporten. Ja, Petter har stukket av med hele 7 seire i VM i rallycross gjennom sin lange karriere. Ingen av konkurrentene kan skryte av lignende meritter, ingen er engang i nærheten av Petters rekord.

Tolv forskjellige land skal besøkes i løpet av 2015, og tolv tøffe baner skal tilbakelegges før vinneren for rallycross-VM 2015 kåres. I august kommer rallycross til Norge, til idylliske lille Hell. Petter Solberg skal på nytt slåss om gullet, og i Norge er det liten tvil om at han vil lykkes. Han vant det siste løpet i 2014 i Argentina – og om han fortsatt er i form vil vi kanskje se en ny gullmedalje ankomme Norge på slutten av året.