Roadracing

Roadracing

Roadracing er en motorsport på fremgang i Norge. Dette er en motorsport der eiere av superkraftige motorsykler konkurrerer om å slå hverandres tid på en asfaltert, lukket bane. Roadracing er en utrolig rask motorsport, med skyhøy fart og en rekke farlige situasjoner under de fleste løp. Valentino Rossi er verdens mest kjente roadracer, mens her i Norge er det Carl Berthelsen og Helge Spjeldnes som er heltene.

Norge har også infrastrukturen for å avholde konkurranser og turneringer i roadracing – vi har hele tre godkjente baner for roadracing her i landet. Vålerbanen er den mest kjente av disse, men Rudskogen i Rakkestad og Arctic Circle Raceway i Nordland er også populære destinasjoner. MotoGP og Superbike-VM er de to største internasjonale mesterskapene i roadracing, og det er disse som tiltrekker seg flest tilskuere også.


Roadracing er veldig heftig å følge med på, mest på grunn av de skarpe svingene og rivaliseringen som foregår både på og av banen. De perfekte veiene passer ypperlig til de kraftige beistene som ruller ut på banen, og den skyhøy farten som følger kan ikke beskrives med ord. En noe mindre kjent, men like viktig konkurranse er Isle of Man Tourist Trophy, et mesterskap som går over to uker og regnes for å være blant de mest prestisjefulle i bransjen.