Valentino Rossi åpner med knepen seier i Qatar

Valentino Rossi

MotoGP er tilbake, en ny sesong er underveis og vi ser allerede frem til de vanvittig raske og spennende løpene. Årets første MotoGP-løp tok plass i Qatar, og det varme været viste seg på nytt å skape god stemning. Med tusenvis av glade mennesker på tribunene ble MotoGP 2015 skutt i gang, og motorsyklistene raste av gårde på vei mot pokalene.

Legendariske Valentino Rossi startet ut som nummer åtte, men viste klasse helt fra første runde og tok raskt igjen teten med lagkameraten Jorge Lorenzo. Foran dem lå motorsyklistene fra Ducati – Andrea Iannone og Andrea Dovizio. Vi fikk beskue en fantastisk oppvisning av ferdigheter og erfaring når de fire favorittene kranglet om pallplassene. Til slutt klarte Rossi å ta innersvingen på konkurrentene, og kom seg frem til ledende posisjon. I rundene som fulgte så vi en ustoppelig jakt, som katt og mus, der det sto mellom Valentino Rossi og Dovizio.


Etter mange nervepirrende minutter kom Rossi ut på sluttspurten og gasset inn 42,35.717 – førsteplassen i årets første løp gikk altså til Valentino Rossi med Dovizio kun 0.174 sekunder bak. Overraskende nok klarte verken Marc Marquez eller Dani Pedrosa å kjempe seg til topps, Det ble et helitaliensk podium i Qatar, med Rossi på toppen og Dovizio og Iannone fra Ducati-teamet like bak